A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

dissabte, 24 d’agost del 2013

Gorilla Doctors

Encara queden setmanes, o mesos, abans no pugui veure els goril·les de muntanya al Parc Nacional dels Volcans, a Rwanda... però ahir en vaig poder veure moltes fotos i, el més interessant, com treballen sobre el terreny els veterinaris. Va ser en una conferència, al Smithsonian's National Zoo, del Mike Cranfield, co-director dels “Gorilla Doctors” des de fa 13 anys, i establert al Zoo de Maryland a Baltimore. A més, vaig tenir l’oportunitat de conèixer-lo... i xerrar una bona estona amb ell. Molt interessant!!



Crèdit: Gorilla Doctors - http://gorilladoctors.org/

La xerrada del Dr. Cranfield es va centrar en la problemàtica de la conservació dels goril·les de muntanya, uns 880 a tot el Món, i repartits entre el massís dels volcans Virunga (480 individus), en 3 parcs naturals a Rwanda, República Democràtica del Congo i Uganda; i el “Bwindi Impenetrable National Park”, a Uganda (400 individus).

Així que, amb tants pocs animals, cada vida compta! I sembla, doncs, que estan fent molt bé la seva feina, tot i els riscos que corren aquests veterinaris, perquè l’any 2012 la població de goril·les de muntanya que va ser tractada pels “Gorilla Doctors” va incrementar un 4%, el doble del que creixen els grups que estan en estudi, però sense tractaments.

Malauradament, la majoria de tractaments consisteixen en extreure cables o trampes que atrapen els goril·les (les posen els caçadors furtius, sobretot per capturar petits antílops) i els arriben a fer talls molt profunds o seccionar les extremitats. També curen contusions i malalties respiratòries (moltes d’elles d’origen humà o del bestiar domèstic!), entre d’altres... I tenen un programa de recuperació de cries òrfenes...

Crèdit: Gorilla Doctors - http://gorilladoctors.org/


Molt recomanable mirar la web d’aquesta associació sense ànim de lucre, el seu facebook, i algun dels vídeos del youtube...

 Aquí en teniu un!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada