A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

divendres, 20 de març del 2015

Excursió al Bisoke

Fa unes setmanes ens van visitar un bon grapat de persones de la República Democràtica del Congo, i van estar a Rwanda una setmana. Tots ells són treballadors de la Fundació Dian Fossey, però realitzant tasques de conservació i recerca dels goril·les de grauer en aquell país. La seva visita a Karisoke va servir per donar a conèixer totes les activitats que realitzen, i intercanviar impressions i experiències amb els assistents de recerca que treballen amb els goril·les de muntanya, aquí al Parc Nacional dels Volcans a Rwanda.

A part de les sessions de treball i les xerrades, una de les activitats va ser una excursió fins al cim del volcà Bisoke, potser el volcà més assequible i més visitat pels turistes. Aquesta excursió té un desnivell d’uns 1.000 metres, i es puja fins a gairebé els 3.700 metres d’alçada, i no resulta fàcil si no s’ha realitzat una bona aclimatació a l’alçada durant un cert temps... Al llarg de recorregut es pot apreciar com va canviant la vegetació, i es poden veure vistes molt maques de la resta del Parc Nacional.

Un cop s’arriba al cim, fronterer amb Uganda, es pot gaudir del famós llac que hi ha dins el cràter del volcà... i fins i tot es pot baixar dins el cràter!

Tot plegat, una molt bona experiència tant per a Rwandesos com Congolesos! Llàstima que de camí no veiéssim cap goril·la...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada