A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

diumenge, 27 d’abril de 2014

Bombolla hotelera?

Musanze és una ciutat on s’allotgen molts turistes. La majoria d’ells vénen a veure els goril·les de muntanya, i passen aquí només una o dues nits. El 2012, per exemple, van ser uns 29.000! Per això, a Musanze hi ha un gran nombre d’hotels de diverses categories. Molts estan al centre de la ciutat, i d’altres es troben a les zones rurals, més properes al Parc Natural dels Volcans, i són més aviat lodges de més categoria. Entre els hotels del centre, hi ha hagut un parell de noves incorporacions aquests darrers mesos. D’altra banda, no es veu gaire moviment de gent en alguns d’aquests hotels, que semblen buits durant molt mesos.
El que sembla preocupant és que no deixen de fer nous hotels. Alguns, com el del costat de casa, porta en obres molts mesos, fins i tot anys, i només té els fonaments i algunes estructures encofrades fetes.


Solar al costat de casa, on hi ha un hotel en construcció fa anys. Al fons es veu un altre hotel

Ara fa unes setmanes, però, han començat a preparar un nou terreny per construir un hotel nou, que estarà en una zona on ja n’hi ha molts. El més fort és que fins ara aquest terreny era un espai dedicat als nens amb dificultats d’integració social, i hi havia una associació cultural que els organitzava activitats, que alhora es dedicava a fabricar i vendre artesanies al turistes per finançar-se. D’un dia per l’altre els van fer fora, van enderrocar els edificis i tallar els arbres, i no els van donar cap espai alternatiu. Una veritable llàstima que hagi deixat d’existir aquest espai, per construir un hotel nou que potser no fa falta.

Entrada a Le Petit Village de l'Artisanat, fa uns mesos

Passejant per l'espai

 
Artesà fent les seva obra, un goril·la de fusta

Aspecte actual

Tot tancat i barrat...

...i demolició de tot l'espai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada