A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

dimarts, 5 de novembre del 2013

Conservació dels goril·les i mecenatge

La Dian Fossey Gorilla Fund International, el centre de recerca Karisoke, i el seu personal, depenen en gran mesura dels donatius realitzats per grans empreses. El mecenatge és molt important, vital, per la continuació d’aquesta fundació... així com per la conservació dels goril·les de muntanya.
Una de les empreses que porta més anys (gairebé 25!) col·laborant en aquest projecte es Oracle, i fa uns dies ens va visitar la seva directora executiva per veure tota la feina que es fa a Karisoke, així com els progressos realitzats aquests darrers anys, i alhora refermar el seu suport.
Un dels dies de la seva visita es va poder fer una trobada amb la majoria de treballadors del centre, i aleshores es va fer públic que Oracle continuarà col·laborant a la causa. A més de la seva dotació econòmica, ha ofert l’allotjament de la gran base de dades generada els darrers 45 anys, que bàsicament conté informació sobre la conducta dels goril·les de muntanya, la seva demografia, i l’ús de l’espai. A més, oferirà finançament per desenvolupar una aplicació feta a mida per recollir dades de forma més eficient i acurada a través del telèfon mòbil. Això evitarà que s’hagin d’entrar les dades manualment a l’ordinador cada dia després de tornar del camp, minimitzant la feina i els errors que es poden generar...
Amb aquestes novetats es podran generar moltíssima informació de forma més senzilla, i oferir-les a qualsevol investigador de món perquè pugui fer recerca en algun aspecte de la biologia dels goril·les de muntanya.
gorillafund.org
 
 
 

Aquesta setmana també ha començat una nova iniciativa sobre la conservació dels goril·les de muntanya. Es tracta d’una campanya de micromecenatge per finançar un projecte de conservació i cooperació presentat per “Fauna & Flora International”, on el mateix Sir David Attenborough, vice-president d’aquesta fundació, dóna el seu suport. L’objectiu és arribar a una població de 1001 goril·les de muntanya mitjançant la protecció del seu hàbitat i minimitzant la seva mortalitat.


http://www.youtube.com/watch?v=aclHEhxqAtQ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada