A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

diumenge, 3 de novembre del 2013

Eclipsi de Sol des del Muhabura

Avui 3 de novembre de 2013 era un dia molt especial perquè hi havia un eclipsi total de Sol... Des de Rwanda estava previst que es veuria al voltant d’un 90%, gairebé la totalitat, i el màxim havia d’arribar a dos quarts de cinc. Darrerament ha plogut bastant a la tarda, així que m’imaginava que no el podria veure... Però avui ha fet al revés! Ha plogut força al matí, i a la tarda ha fet Sol i núvols. Millor! Com que no tenia cap mena de filtre per poder veure l’eclipsi, els núvols m’han anat molt bé per poder fotografiar-lo! He començat des del pati de casa, però després havia quedat amb més gent per veure’l des del Muhabura, l’hotel, no pas el volcà... Es tracta d’un hotel clàssic on es va allotjar la Dian Fossey en nombroses ocasions, i que em queda molt a prop de casa.

La gent no estava gaire, o gens, preparada... però tothom volia provar de veure’l amb objectes inadequats, com ara ulleres de sol, vidres foscos o un cd... tot allò que no s’ha de fer per intentar veure un eclipsi de Sol! Jo m’he limitat a fotografiar-lo a través dels núvols, i forçant la càmera amb subexposició... i el resultat encara és prou bo!

Després del màxim, un núvol molt dens ha acabat de tapar el Sol del tot... així que hem decidit anar a prendre alguna cosa a la terrassa... i així acabar de passar el diumenge! Tot plegat, una bona experiència!

 



2 comentaris:

  1. Què és això que es veu a la darrera foto?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són joguines fetes amb materials reutilitzats, com ara filferros, cartrons, llaunes i xapes de refresc... Em sembla que les tenen aquí a l’entrada de l’hotel per vendre-les...

      Elimina